Contact

Lineaire units 15 jaar oud

Lineaire units 15 jaar oud


15 jaar geleden heeft Almotion Lineairtechniek lineaire units aan een machinebouwer geleverd. Pas na 15 jaar moesten enkele onderdelen vervangen worden. Almotion Lineairtechniek leverde twee parralel lopende LT2 profielgeleiders. Één lineaire eenheid fungeerde als geleiding en de andere unit is een aangedreven unit LT2-TR-C8 met een tandriem. De units zijn destijds gemonteerd boven een continue lopende drukmachine en nu pas moesten de loopwielen vervangen worden. 

Destijds is het tandriem type 16AT10, poly-urethaan met stalen inlagen gebruikt. De loopwielgeleidingen lopen met gehard en geslepen V-vormige wielen -30- mm op geharde en geslepen assen bouwgrootte -10- mm. Deze loopwielgeleidingen kunnen goed tegen een vuile werkomgeving. Daarnaast is de tandriem daar ook geschikt voor; deze heeft namelijk al die tijd bijna niks geleden onder de invloed van de vervuiling. 
 

  

Loopwielgeleiding LT2-TR-C8

De LT2-TR-G8 is een compacte, open lineaire eenheid van Almotion Lineairtechniek. De loopwielgeleiding bevast geharde loopwielen gevestigd op geharde assen. Het design is zeer compact met een profiel van 60mm breed. Deze lineaire eenheid is voorzien van een tandriem type AT10. Dit type is uiterst bestand tegen vervuilde omgevingen. Deze unit is te verkrijgen in standaard maten, maar deze kan ook op maat voor u gemaakt worden. 

Voor meer informatie, gaat u hier naar de product pagina.