Contact

Nieuws

Nieuws

 

Telescopische lineaire eenheid


Bij Almotion Lineairtechniek hebben we een telescopische lineaire eenheid voor in een panelen fabriek ontworpen. De unit is eenvoudig opgebouwd. Als basis is de LTC serie gebruikt. Deze bekende modulaire unit wordt al meer dan 23 jaar bij Almotion Lineairetechniek gemaakt. 

 
 
 

RVS lineaire aandrijving

Recentelijk heeft Almotion Lineairtechniek een RVS lineaire aandrijving ontwikkeld voor onder andere de voedingsmiddelenindustrie. Als basis hebben wij onze modulaire lineaire eenheid LTC gebruikt om deze lineaire eenheid van RVS te ontwikkelen.

 
 

Mega lange unit!
 
Binnen Almotion Lineairtechniek hebben we een mega lange lineaire unit gebouwd! De lengte van deze lineaire unit is namelijk 42 meter! Onze klant werkzaam in motion en control wenste een oplossing van een lineaire unit, met een tandriem aandrijving en een lengte van 42 meter. De klant wenste deze lange lengte voor het kalibreren van sensoren. Tot op heden waren er geen lineaire units op de markt met dit specifieke eisenpakket.


 
 
 
 

Induction Heating


Almotion Lineairtehniek heeft weer 2 lineaire eenheden met spindels mogen leveren aan onze klant. De klant is een expert in inductieverwarming; TM Induction Heating. Het bedrijf heeft een breed assortiment van laag- en middenfrequentieverwarners tot volledig op maat gemaakte machines. Ook is de expertise van Almotion gervaagd. 

 
 

Industriële frituurpan

 Almotion Lineairtechniek heeft lineaire eenheden met spindels geleverd ten behoeve van een industriële frituurpan. Hier ziet u een industriële frituurpan welke automatisch is ingesteld om friet te bakken.

 
 
 

Golfmodel TU DelftTU Delft doet onderzoek naar golfbewegingen in water met behulp van de lineaire unit LT50-TR-G8 van Almotion Lineairtechniek. In een glazen tank worden golfbewegingen nagemaakt. Hier ziet u in de video hoe de de golfbeweging wordt gemaakt met de lineaire eenheid. 

 
 
 

Lineaire units toegepast in filterkaars machines


 

Er zijn twee soorten lineaire units van Almotion Lineairtechniek toegepast in een filterkaars machine. De machines worden gebruikt om filterelementen te maken. Met behulp van onze lineaire units wordt de snelheid bepaald en daarmee dus ook de dikte van het filter. Op de video is een touwrand om het filterelement te zien.

 
 
 

Portugese catalogusDankzij de goede samenwerking tussen Almotion Lineairtechniek en haar dealer in Zuid-Amerika, staan de lineaire units nu ook in de mooie, nieuwe portugese catalogus. Onze lineaire units worden door de dealer ondersteund naar deze regio. 

 
 
 

Lineaire units 15 jaar oud


 

15 jaar geleden heeft Almoton lineaire units aan een machinebouwer geleverd. De units zijn destijds gemonteerd boven een continue lopende drukmachine en nu pas moesten de loopwielen vervangen worden. 

 
 
 

LTC van Almotion Lineairtechniek met XZ-as systeem


Almotion Lineairtechniek heeft weer een mooie modulaire lineaire eenheid van de LTC serie mogen leveren aan haar klant. De klant heeft Almotion Lineairtechniek gevraagd een snelle en betrouwbare omzetter te leveren met een XZ-systeem. Met de LTC wisten wij dit te realiseren. 

 
 
 

LTC in een wormenkwekerij 
De modulaire lineaire eenheid LTC van Almotion Lineairtechniek wordt gebruikt in een wormenkwekerij. De lineaire eenheid zorgt ervoor dat de bakken met wormen en aarde van voermachine verplaatst wordt naar de pallets. 

 
 
 

LT50 in een onderzoeksintituut

Hier presenteren wij u een video van de LT50-TR-S15. Deze lineaire eenheid van Almotion Lineairtechniek wordt gebruikt in een onderzoeksinstituut. Met een camera op de lineaire unit worden er 3x per uur foto's gemaakt. 

 
 
 

Overzicht Hannover Messe 2019Afgelopen week was de Hannover Messe 2019. Almotion Lineairtechniek presenteerde met trots toepassingen op gebied van lineairtechniek, de lineaire units en lineaire geleidingen voor de machinebouw. Het evenement was wederom een groot succes. Zie hier de sfeerimpressie van de beurs!

       

 
 
 

Hannover Messe 2019Nog even en dan is het zover; de Hannover Messe!
Wilt u gratis naar 's werelds grootste technologiebeurs? 
Via ons kunt u gratis entreekaarten ontvangen. 

       

 
 
 

TEC-CAD CollegeAfgelopen twee dagen heeft Leo Peerboom de cursus Inventor Expert gevolgd bij TEC/CAD college.
Hij heeft niet alleen deelgenomen hij heeft ook nog eens de eerste prijs gewonnen bij een onderlinge contest. 

 
 
 

Lineaire geleiding GD14NANieuw in de webshop: de lineaire geleiding GD14NA!
Lees hier de product eigenschappen.