Contact

Mega lange unit!

Mega lange unit!


Binnen Almotion Lineairtechniek hebben we een mega lange lineaire unit gebouwd! De lengte van deze lineaire unit is namelijk 42 meter! Onze klant werkzaam in motion en control wenste een oplossing van een lineaire unit, met een tandriem aandrijving en een lengte van 42 meter. De klant wenste deze lange lengte voor het kalibreren van sensoren. Tot op heden waren er geen lineaire units op de markt met dit specifieke eisenpakket.

Lineaire eenheden of lineaire geleidingen worden over het algemeen gemaakt met een maximale lengte van zes meter. Het is dus best uniek om een lineaire eenheid van 42 meter te realiseren. 

Met de LtC, de modulaire lineaire eenheid van Almotion Lineairtechniek, hebben wij toch een lengte van 42 meter weten te realiseren. Er waren wel enkele uitdagingen die getakeld moesten worden. De grootste uitdaging was de tandriem. Bij een lineaire eenheid van deze lengte was de grootste uitdaging dat de tandriem kon gaan hangen. Dit probleem is opgelost doordat de tandriem nu wordt opgevangen door een aluminium bak. Zo kan doorhangen van de tandriem voorkomen worden.

Via deze link gaat u naar de productpagina van onze modulaire lineaire eenheid LtC.

De modulaire eenheid is dus tandriem aangedreven en is voorzien van een loopwielgeleiding. Hiervoor is tandriem type 16AT10 PAZ/PAR gebruikt. De tandriem heeft een speciale bekleding van textiel.  

Bent u op zoek naar een oplossing voor uw applicatie? Wij helpen u graag verder. U kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.